Utolsó kommentek

  • koimbra: Boldog Karácsonyt! (2011.12.27. 14:39) Boldog Karácsonyt minden olvasónknak!
  • koimbra: A 3D miatt megéri, egyébként a színészek rémgyengék. (2011.09.13. 13:12) Trükkös halál
  • Gevin: @mrscottpilgrim: egyébként én nem vagyok oda a stand-up részért, nekem pont a másik működik sokkal... (2011.09.08. 23:25) Louis Székely, mondom CK..
  • dzsoni szánsájn: @koimbra: nyugi, nyugi, el kell indulnunk, ne türelmetlenkedj : D (2011.09.02. 22:51) #1

A Bárka

2011.09.03. 13:00 nyuszisz

 

Az Internátus után, egy újabb spanyol sorozat vetítési jogát szerezte meg az AXN. A széria A Bárka (El Barco) címre hallgat és szintén a Globomedia gyártotta az Antena 3 nevű spanyol csatornának. "Odakinn" 2011 januárjában startolt, sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy szeptemberben már a második évad kerül a közönség elé.

Annyi bizonyos, hogy a történet nagyrészt (vagy egészében) a nyílt vízen játszódik és hasonlóan az Internátushoz, egyesíti a dráma, a misztikus thriller, a tinisorozat elemeit és egy pici tudományos hátszél is segíti. A történet helyszínét adó vitorlás, a Sarkcsillag ugyanis egyfajta iskolahajó, mellyel néhány szerencsés diák és a személyzet indul a kalandnak. Utazásuk kezdetén azonban nem is sejtik, hogy a kikötőből kifutva olyan irányba kanyarodik el az életük, melyet a legvadabb álmaikban sem képzeltek.

 

 

A Bárka nem az amerikai tinisorozatok kliséire épül, így kimarad belőle a kötelező csapatkapitány, pompomlány, meg a szimpatikus lúzerek és a minimum egy fő színesbőrű (bár egy egzotikus arcú lány van).  Akadhatnak olyan jelenetek, melyek azért kissé feleleveníthetik bennünk pl. a Lost emlékét, de alapvetően egy teljesen egyedi szériát várhatunk. A sorozat megpróbál olyan elemeket is alkalmazni, ami a legsikeresebb, drága költségvetésű sorozatok sajátja, ugyanakkor nem veszíti el latin temperamentumát sem.  A Földtől távol bolyongó bárkán gondosan épülnek a karakterek, és alakulnak a viszonyok és a kapcsolatok. Nincsenek visszaemlékezős, jövőbelátós jelenetek, tehát ami történik az mind a hajón van, a forgatási helyszín nemigen változik, legalább is az első évadban nem.

 Az Internátus rajongóinak biztosan nagy örömére, néhány ismerős színész is visszatér egy-egy új karakterben. Az ismeretlen arcok miatt sem kell azonban aggódnunk, hamarosan kedvencekké fognak válni, vagy éppen ellenkezőleg, attól függően, a jó, vagy a rossz oldalon állnak. Ugyanis a legénység nem minden tagja építi a közösséget, lesz aki sötét titkokat rejteget, amikor éppen nem lázadást szít.

Spanyolország után elsőként nálunk mutathatja be A Bárkát az AXN csatorna. Már nem is kell sokat várni az indulásig, valamikor ősszel bontják a vitorlákat a hazai terepen.


Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://halfps.blog.hu/api/trackback/id/tr63161204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása