Utolsó kommentek

  • koimbra: Boldog Karácsonyt! (2011.12.27. 14:39) Boldog Karácsonyt minden olvasónknak!
  • koimbra: A 3D miatt megéri, egyébként a színészek rémgyengék. (2011.09.13. 13:12) Trükkös halál
  • Gevin: @mrscottpilgrim: egyébként én nem vagyok oda a stand-up részért, nekem pont a másik működik sokkal... (2011.09.08. 23:25) Louis Székely, mondom CK..
  • dzsoni szánsájn: @koimbra: nyugi, nyugi, el kell indulnunk, ne türelmetlenkedj : D (2011.09.02. 22:51) #1

Trükkös halál

2011.09.12. 21:10 dzsoni szánsájn

 

 

Végső Állomás 5 (Final Destination 5, 2011)

A Végső Állomás első fejezetének idején, még nem is gondolhatta a gyanútlan néző, hogy micsoda fejőstehén lesz a franchise. Bár számos alkalommal tapasztalhattuk, hogyan húznak le újabb bőrt valamilyen egyszer használatos formuláról, de jelen alanyunk olyannyira egyetlen patronos, hogy érthetetlen máig tartó működése (igaz, a végtelen tucatkrimiket is eszi a nép).

Emlékszem a negyedik felvonásról anno igazán mély, tartalmas elemzést készítettem, de most csak a lényegre térek. A film szorosan ott lohol az első rész sarkában. Ez persze nem jelenti azt, hogy jó, sőt, kifejezetten pocsék, de a széria többi darabjának minőségét ismerve kellemes felüdülés.

A legnagyobb gondja még mindig, hogy végtelenül buta és ezzel arányosan, pofátlanul hülyének nézi a fizető polgárokat. A karakterek sorsa teljesen érdektelen, a forgatókönyv meg sem próbálja szimpatikussá varázsolni bármelyiküket. A túlélők elhunyt munkatársaik temetésén poénkodnak, akkor engem, hogy rázzon meg a sorsuk? Ám sajnos ez a komikus vonal, mely érthetetlen módon a második rész óta egyre erőteljesebb, nem csak 1-2 jelenetet ölel körül, hanem végig jellemző gyakorlatilag, ez a kínos aránytalanság pedig verejtékes feszengést vált ki a székben csücsülve.

Persze, hiba lenne komolyan venni a filmet, hisz feltételezhetjük, hogy ő magát sem akarja, de gyanús jelenetek egész sora enged arra következtetni, hogy mégis. És itt jön a kulcsa az egésznek: a Végső Állomás 5 filmnek borzalmas, de szórakozásnak felettébb jó. Igaz, ami a sava-borsa az egész szériának, nevezetesen a haláljelenetek, itt-ott már bizony röhejesen erőltetett, de újat is tud még mutatni, ráadásul váratlanul merészen teszi azt. Meglepő módon és teljesen feleslegesen némi karakterfejlődés is található nyomokban, valamint erkölcsi problémákat is próbál feszegetni, de mindezek legnagyobb eredménye csupán az, hogy a közepére borzalmasan leül a film. A végére mondjuk ügyes megoldást tálal, de akárcsak a főcím esetében, azt is a kelleténél tovább húzza.

A 3D miatt megéri a pénzét ez az újabb állomás, hogy hagyományos készülékeken van-e értelme ugyanazt megnézni ötödjére? Haverokkal, sörrel mindenképpen.

3 komment

Címkék: kritika film horror vígjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://halfps.blog.hu/api/trackback/id/tr793221774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6faludi · http://lacikonyha.blogspot.com/ 2011.09.12. 21:21:36

Bevallom, a múlthétig fogalmam se volt, hogy készült ötödik része :)

kaamir 2011.09.13. 12:46:32

Nagyjából olyan, mint az összes eddigi rész, amit láttam, néhány dologban pedig (fasza befejezés, über-látványos híd jelenet, humor) rájuk is ver. A 3D tényleg meglepően hatásos.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.09.13. 13:12:11

A 3D miatt megéri, egyébként a színészek rémgyengék.
süti beállítások módosítása