Utolsó kommentek

  • koimbra: Boldog Karácsonyt! (2011.12.27. 14:39) Boldog Karácsonyt minden olvasónknak!
  • koimbra: A 3D miatt megéri, egyébként a színészek rémgyengék. (2011.09.13. 13:12) Trükkös halál
  • Gevin: @mrscottpilgrim: egyébként én nem vagyok oda a stand-up részért, nekem pont a másik működik sokkal... (2011.09.08. 23:25) Louis Székely, mondom CK..
  • dzsoni szánsájn: @koimbra: nyugi, nyugi, el kell indulnunk, ne türelmetlenkedj : D (2011.09.02. 22:51) #1

Louis Székely, mondom CK..

2011.09.08. 18:25 Gevin

.. a legkeserűbb komikus a világon. Legalábbis Pamela Adlon szerint, de ne szaladjunk ennyire előre. Az ikszed részben magyar származású (pedig Frei Tamás nincs is a közelben) pali, aki kapott egy sorozatot a segge alá, amiben szabad kezet biztosítottak neki és él is vele. Stand-up betétekkel átszőtt szkeccs-showja a tévézésben valami egészen innovatív próbálkozás, olyan témák boncolgatásával, amelyek közt találni egészen életszerűeket és eléggé szűk rétegnek szólóakat egyaránt. Persze az egészet átitatja egyfajta befeketedett humor.

Louie önkéntes maszturbáció-szónok, aki alkalomadtán - igazából ez csak egy részben fordul elő - fogyaszt némi marihuanát a szomszédjával, aki elmondja magáról, hogy sohasem szokott szívni - mindezt egy alkarnyi blanttal a szájában teszi. Elvált, korosodó komikus két kislánnyal, akiket egyszerűen imád, de előfordul, hogy a pokolba kívánja őket. Abszurdabbnál abszurdabb szituációkat vonultat fel a sorozat masszív kreativitással, az igényesebb, a megszokottól eltérő tévénézői szokásokat keresők számára.

A Louie humora nem könnyed: merész, beteges, morbid egyveleg, Amerika görbe tükre a társadalomról. Nem csoda, hogy CK messze nem tartozik a kommersz humoristák táborába, de éppen ez a vonzó abban, amit csinál. Sohasem tudod mire számíts, mindig húz valami nagyot, a kérdés csak az, hogy ez vagy felháborít és elundorít, vagy veszett mód elszórakoztat - de sokszor a kettő együttes ereje a leghatásosabb.

És persze az elmaradhatatlan vendégszereplők közt olyan arcok bukkannak fel, akiktől elhasalsz. Ricky Gervais mind közül a legelvetemültebb, - egy olyan köcsög dokit alakít, akinek legszívesebben feldugnál egy ásót a végbelébe annyira szemét - Pamela Adlon (Californication) tündérien otromba, a második évadban feltűnő Dane Cook pedig kifejezetten kellemes meglepetés - már azok számára akik nem utálják, mint a szart.

A széria jelenleg a második évadját tapossa, de már úton van a harmadik, ugyanis az F/X csatorna nem tököl holmi sablonsorozatok berendelésével, hanem ilyen és hasonlóan egyedi produkcióknak nyújt táptalajt, amiért nem lehet eléggé éltetni. Szóval: aki unja már a százhuszonötödik szar romantikus szitkomok tengerében való fulladozást, illetve valami egészen merészre és egyedire vágyik, annak érdemes belenéznie a Louie-ba. Max jól elhord engem utána. De ennyi kockázatot bevállalok.

2 komment

Címkék: ajánló sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://halfps.blog.hu/api/trackback/id/tr653204409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2011.09.08. 21:51:21

nemreg daraltam le az elso evadot, es amugy is szeretem Louis CK-t, szoval ezt a sorozatot is hamar megszerettem, zsenialis :)

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2011.09.08. 23:25:33

@mrscottpilgrim: egyébként én nem vagyok oda a stand-up részért, nekem pont a másik működik sokkal jobban, de a helyén vannak az arányok, ezért jó baromi mód a Louie. a pilot kifejezetten nem tetszett, mármint humorilag ritka gyenge volt (és ugye én arra számítottam, hogy ezen majd nevetni is lehet) de a témák, az előadásmód, a megvalósítás meggyőzött annyira, hogy tovább nézzem az évadot. és lám, most már ott tartok, hogy zseniális kombó
süti beállítások módosítása