Utolsó kommentek

  • koimbra: Boldog Karácsonyt! (2011.12.27. 14:39) Boldog Karácsonyt minden olvasónknak!
  • koimbra: A 3D miatt megéri, egyébként a színészek rémgyengék. (2011.09.13. 13:12) Trükkös halál
  • Gevin: @mrscottpilgrim: egyébként én nem vagyok oda a stand-up részért, nekem pont a másik működik sokkal... (2011.09.08. 23:25) Louis Székely, mondom CK..
  • dzsoni szánsájn: @koimbra: nyugi, nyugi, el kell indulnunk, ne türelmetlenkedj : D (2011.09.02. 22:51) #1

Az apátia művészete – Greenberg

2012.01.07. 16:00 6faludi

Mi lenne, ha egy nap úgy ébrednénk, hogy negyvenévesen ambíció híján semmit sem értünk el az életben, nincs se családunk, se felépített karrierünk, önmagunkkal harmonikusak, másokkal cinikusak vagyunk, és a legnagyobb problémánk az lenne, hogy a Starbucks mennyire számít kulturált helynek? Vajon hogyan kezelne minket így a környezetünk? És mi történne, ha mindennek ellenére egy lány érdeklődést mutatna felénk? Greenberg élete pontosan erről szól.

A történet két különböző személyiségű ember találkozását meséli el, akik megtalálják egymás zavarodottságában a közös hangot. Roger Greenberg 41 éves, egyetemi évei után megrekedt életű férfi, akinek ambíció híján nincs felépített karrierje és családja. A múltban elkövetett baklövésein rágódik, a helyzetekhez alkalmazkodni képtelen, önbizalomhiányát nihilista stílusával kompenzálja, pótcselekvésként panaszleveleket körmöl mondvacsinált, pitiáner problémák miatt, ha pedig társaságba kerül, percek alatt lesújtó véleménnyel vannak stílusára – nem túl fényes kórkép egy negyedik x-et taposó emberről.

A FOLYTATÁSHOZ KATTINTS IDE!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kritika film dráma

Géppisztolyos prédikátor

2011.12.30. 16:00 6faludi

Gyerekekkel és állatokkal bármilyen filmet el lehet adni – közhelyes, de igaz megállapítás. Ha egy horrorban gonosz kislány ijesztget, egy romantikus filmben a kutyák hozzák össze gazdáikat, akkor a készítőknek nyert ügyük van. De ha a bevált recepthez hozzáadjuk a valós események adaptálását, a siker még biztosabb. Az igaz történeten alapuló Géppisztolyos prédikátor egy olyan férfiről szól, aki Afrikába megy, hogy árvaházat építsen az ott élő elnyomott sorsú gyerekeknek. Hogy a jó szándék nemesebb legyen, gépfegyverrel szedi le az összes félkegyelműt, aki szórakozik vele, vagy Afrika népével.

Bevallom, amennyire a film címe, úgy a bevezetés is félrevezető. Valójában egy mélyebb üzenetű, nemesebb célú történetről van szó, melyben a vallás és emberség inkább dominál, mint az öncélú lőfegyverhasználat.

A beszédes nevű Sam Childers börtönviselt rosszfiú, aki felváltva tanítja rendre sztriptíztáncos nejét és lövi be magát jámborlelkű cimborájával. Ám ez a romlott életmód sem elég ahhoz, hogy egy véletlen gyilkosságot félvállról vegyen, így egy áldott napon templomba megy a család, hogy a férfi feloldozást nyerjen bűnei alól. A megtisztulással azonban jótett is párosul, Szudánba utazik, hogy önkéntesként segítse újjáépíteni a polgárháború károsultjainak otthonait. Ez azonban közel sem az a cselekedet, amelyért a nép a „fehér prédikátor”-jelzővel, és az LRA militarista lázadó csoport vérdíjjal illeti meg: fegyveres mentőküldetéseket szervez a felkelők ellen, hogy a katonasorba kényszerített gyerekeket megmentse.

A FOLYTATÁSHOZ KATTINTS IDE!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kritika film akció dráma

Boldog Karácsonyt minden olvasónknak!

2011.12.24. 12:00 6faludi

(via mrscottpilgrim)

1 komment

Ember a Földön, majom a (Kali)fán - Mission Impossible - Fantom Protokoll

2011.12.23. 08:00 Erythraea

Mission: Impossible IV - A küldetés a világ megmentése, s bár a téma lerágott kutyacsont, a rendező – színész gárda egy emlékezetes egész estés mozit hoztak össze: a Burdzs Kalifáról csüngő Tom Cruise képe még most is a szemem előtt lebeg.

A meglepően egyszerű történetet humorral fűszerezték a 133 percig tartó játékidő alatt, ami nemcsak a feszültséget oldotta,  de el is feledtette a nézőjével, hogy immáron negyedik alkalommal láthatjuk az amerikai James Bond kalandjait. Tom (Arrogáns Szcientológus) Cruise éppen ezen jellemvonásai indítják be a gépezetet, s avanzsálódik a film az idei év egyik legjobb akciófilmévé. James Bond „rázva, nem keverve” szlogenje Hunt, „az ön küldetése, amennyiben elfogadja...” után olyan lesz, mint Edward Cullennek a farkaspuszi...

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: ajánló kritika film akció

A depresszió szimfóniája - Melankólia

2011.12.14. 18:00 Erythraea

Lars von Trier neve olyan belépőt jelent a filmvilágban, ami garancia a megrázó, nyers nagyképűségtől duzzadó mozikra. A Melankólia egy csodás történet, könnyfakasztó ballada a világ és az emberiség utolsó leheleteiről...

A Melankólia nem témája és története miatt marad sokáig emlékezetes, hanem a gyönyörűen, művészi kifinomultsággal megkomponált képek miatt, amiben a dráma szerelmesei bátran megfürdőzhetnek.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kritika film dráma romantikus kosztümös