Utolsó kommentek

  • koimbra: Boldog Karácsonyt! (2011.12.27. 14:39) Boldog Karácsonyt minden olvasónknak!
  • koimbra: A 3D miatt megéri, egyébként a színészek rémgyengék. (2011.09.13. 13:12) Trükkös halál
  • Gevin: @mrscottpilgrim: egyébként én nem vagyok oda a stand-up részért, nekem pont a másik működik sokkal... (2011.09.08. 23:25) Louis Székely, mondom CK..
  • dzsoni szánsájn: @koimbra: nyugi, nyugi, el kell indulnunk, ne türelmetlenkedj : D (2011.09.02. 22:51) #1

A kezdetek kezdetén

2011.09.23. 17:22 mrscottpilgrim

 

 

X-Men: First Class (2011)

Az eddigi X-Men filmek nem nyűgöztek le annyira, mint a legtöbb embert, igazából nem volt különösebb bajom velük, de közepesen jónak tartottam az elsõ két, Singer féle mozis epizódot is. A Brett Ratner féle harmadik már csak jóindulattal nevezhetõ közepesnek, mivel adva volt egy igen “hálás” alapanyag, de sajnos keveset sikerült kihozni belõle. Rozsomák spinoffja pedig kifejezetten rossz volt, bár ott leginkább a stúdio volt a ludas (és nem elõször szabotálták a saját filmjüket). Ezek után a First Classtõl nem sokat vártam.

Ennek hála nagyon pozitívat csalódtam, és a negatív elõjelek ellenére az X-Men: First Class piszkosul szórakoztató blockbuster lett. Matthew Vaughn direktor – akit a Layer Cake és a Kick-Ass óta kifejezetten kedvelek – kihozta a legtöbbet a forgatókönyvbõl, ami messze nem tökéletes. A sztorival nem volt kifejezetten bajom, mivel a maga módján okos és végiggondolt volt, a karakterek viszont eléggé elnagyoltak voltak, és egy-két fõ karakteren kívül nem igazán voltak kibontva, picit felületes volt, de ezt Vaughn kiváló rendezésének hála szemet tudtam hunyni felette, a drámai csúcspontok ugyanis tökéletesen betaláltak.

A castingról pedig ódákat lehetne zengeni, mivel teljes mértékben hibátlan. Michael Fassbender napjaink egyik legjobb és legtehetségesebb színésze, karizmájának hála puszta jelenlétével képes feldobni jeleneteket. Kevin Bacon fõgonoszként kifejezetten erõs volt, szerintem egyébként az ilyen típusú szerepek állnak neki a legjobban. James McAvoy tökéletes választás volt Xavier szerepére, bár Fassbender szerepe hálásabb volt, McAvoy sem maradt le tõle sokkal alakítását tekintve. De érdemes még megemlíteni Jennifer Lawrence-t, Rose Byrne-t, és a Skins címü sorozatból ismert Nicholas Houltot is, mind kiváló alakítást nyújtott. Tulajdonképpen senki nem lógott ki – ez leginkább Vaugh színészvezetési képességeit dicséri.

Ami az akciót illeti, mindössze két nagy akciószcéna van a filmben, de azok kifejezetten látványosak és erõsek voltak, és hiányérzetem sem volt, mivel a színészi játékok, a jól felépített történet, a drámai és oldott hangulatú jelenetek megfelelõ adagolása, és szinten tartása, továbbá pár kikacsintás és érdekesség mindenért kárpótolt. A filmet tökéletesnek nem mondanám, de eddig ezen az X-Men filmen szórakoztam a legjobban, szóval ez is lett a kedvencem közülük.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kritika film akció képregényfilm adaptáció prequel

A bejegyzés trackback címe:

https://halfps.blog.hu/api/trackback/id/tr913251520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása