Utolsó kommentek

  • koimbra: Boldog Karácsonyt! (2011.12.27. 14:39) Boldog Karácsonyt minden olvasónknak!
  • koimbra: A 3D miatt megéri, egyébként a színészek rémgyengék. (2011.09.13. 13:12) Trükkös halál
  • Gevin: @mrscottpilgrim: egyébként én nem vagyok oda a stand-up részért, nekem pont a másik működik sokkal... (2011.09.08. 23:25) Louis Székely, mondom CK..
  • dzsoni szánsájn: @koimbra: nyugi, nyugi, el kell indulnunk, ne türelmetlenkedj : D (2011.09.02. 22:51) #1

10 legjobban várt albummegjelenés - szeptember (mrscottpilgrim)

2011.09.07. 19:08 mrscottpilgrim

Most induló, havonta kétszer jelentkezõ rovatunkban én és elmo_O fejenként 10-10 albumot ajánlunk a figyelmetekbe, amit mi a legjobban várunk az adott hónapban. Mivel bár az érdeklõdési körünk hasonló, az ízésünk viszont sokmindenben eltér, így mindketten külön posztot szentelünk a saját listánknak, kényesen ügyelve az átfedések elkerülésére. Elsõnek az én listámat olvashatjátok, reményeim szerint kaptok köztük olyant, amit ti is hasonlóan vártok, vagy akár felfedeztek köztük olyanokat, amiket korábban nem ismertetek.

 

The Drums - Portamento

A brooklyni székhelyü The Drums tavaly futott be elsõ, öncímü albumával. A debütalbum igazi slágerparádé volt, életvidám, nosztalgikus gitárpoppal, melyet leginkább a The Smiths inspirált. Az elsõ album sikere után rögtön neki is ugrottak a másodiknak, de idõközben történt egy, s más, tagcserék, átszervezések, sokáig a feloszlás is szóba került, de szerencsére 2010 egyik legszórakoztatóbb bandája megmenekült, és szeptemberben máris új lemezzel tér vissza. A karizmatikus frontember, Jonathan Pierce magabiztosabb, kicsit "elektronikusabb" lemezt ígért, vagyis fejlõdés és továbblépés várható. Ugyanakkor én remélem, hogy ezen is lesz egy-két akkora sláger, mint az elõzõn a Let's Go Surfing, vagy a Best Friend.

The Rapture - In The Grace Of Your Love

A new yorki The Rapture öt éves hallgatásból tér vissza új albumával, mely sorban a negyedik (vagy harmadik - attól függ a bemutatkozó minialbumot mennyire tekintjük annak) lesz. A dance-punk formáció (melynek egyik nagy slágere - az Echoes - az angol Misfits címü sorozat fõcímdala egyébként) új korongjának Philippe Zdar volt a producere, aki a Chromeo tavalyi, meg a Phoenix tavaly elõtti albumán is dolgozott. Amennyiben az album végig olyan jó lesz, mint amilyen jó az elsõ single (How Deep Is Your Love), az év egyik legjobbjával lehet dolgunk. 

DJ Shadow - The Less You Know, The Better

A kaliforniai legendás DJ producer, DJ Shadow is szintén öt év után jelentet meg új stúdióalbumot. Az instrumentális hip-hop és trip-hop atyjaként számontartott lemezlovas azt ígérte, új lemeze nagyon más lesz, mint amit eddig megszokhattunk tõle, nem lesznek rajta közreműködõk, és minden szám különbözõ lesz rajta. Kiváncsian várom, mi fog ebbõl kisülni, ugyanakkor nem hiszem, hogy csalódni fogunk a "hangmintázás királyában".

Clap Your Hands Say Yeah - Hysterical

Az internet segítségével befutó Clap Your Hands Say Yeah elsõ, 2005-ös öncímü albumát imádta a közönség, második, 2007-es albumát viszont egyenesen utálta. Azon kevesek közé tartozom, akik imádták a második, Some Loud Thunder címüt is, a Satan Said Dance, vagy a Yankee Go Home hatalmas kedvenceim róla, így én kíváncsian várom a harmadik lemezt is, amelyik négy év szünet után fog ebben a hónapban megjelenni.

 

Girls - Father, Son, Holy Ghost

Christopher Owens vezette Girls 2009-ben jelentette meg elsõ albumát, amelyet nemes egyszerüséggel csak Albumnak keresztelt. Az bandát valósággal imádta, és tenyerén hordozta a zenei szaksajtó, számtalan évösszegzõ listán szerepelt elõkelõhelyen, így az év egyik legnagyobb befutói lettek. Tavaly már jelentkeztek egy 6 számos EP-vel (Broken Dreams Club), idén pedig érkezik végre a második sorlemez is. Ha ezen az albumon is lesz egy-két akkora sláger, mint a Lust For Life, vagy a Laura, én elgégedett leszek, gondoltam magamban korábban, aztán kijött az új album második singleje Honey Bunny címmel, ami az év egyik legjobb dala simán eddig, szóval valószínüleg nem fogok csalódni a srácokban.

Neon Indian - Era Extraña

A Neon Indian 2009-es, debüt albuma, a Psychic Chasms az akkor éppen dúló chillwave hullám egyik zászlóvivõje volt, a Neon Indiant pedig rögtön kikiáltották a chillwave egyik zászlóshajójának, a kritika szerette a bemutatkozást, és várta a folytatást. Nos, erre két évet kellett várni, idén már a The Flaming Lipsszel közösen kiadtak egy négy számos EP-t, szeptemberben pedig befut az Alan Palomo által vezetett brooklyni formáció második lemeze is végre.

Dum Dum Girls - Only In Dreams

A Dum Dum Girls (melynek neve a Dum Dum Boys címü Iggy Pop dalból származik) egy hálószobaprojektnek indult, mely késõbb alakult át négy tagú csajbandává, tavaly pedig bemutatkozóalbumukat is kiadták I Will Be címmel, amit én kifejezetten szerettem, a Jail La La címü dal róla pedig az év egyik legnagyobb slágere volt nálam. Napfényes, életvidám, egyszerü, de végtelenül szórakoztató, pofátlanul megkapó volt az elsõ album, ha a folytatás is olyan slágerkavalkád lesz, akárcsak az elõzmény, elégedett leszek vele, ugyanakkor reménykedek némi elõrelépésben és fejlõdésben is.

St.Vincent - Strange Mercy

A St.Vincent művésznevet használó Annie Erin Clark karrierjét a kritikuskedvenc Sufjan Stevens kísérõzenekarában kezdte, aztán 2007-ben megjelentette elsõ önálló albumát Marry Me címmel, majd két évvel késõbbi Actor albuma hozta meg számára a sikert és elismertséget. Hamarosan érkezik a harmadik albuma is a bájos multiintstrumentalista énekes-dalszerzõ lánynak, amit már most az év végi összesítõ listákra várnak.

 

Kasabian - Velociraptor!

A nemrég a Szigeten is fellépõ Kasabian is ebben a hónapban jön ki új albumával, amely számszerint a negyedik, és igen ambiciózusnak ígérkezik, a gitáros és dalszerzõ Sergio Pizzorno szerint a lemez olyan lesz, mint egy jó zenegép, amibõl bármelyik dalt választod, csak jót kaphatsz. A csapat, akár csak az elõzõ korongon, ezen is Dan The Automatorral, a japán, fõleg hip-hop producerrel dolgozott, aki egyébként az elsõ Gorillazon, és Miles Kane idén megjelent szólóalbumán is dolgozott. A Kasabianban eddig még nem csalódtam, és az elsõ klipesdalt hallva tovább fejlõdnek.

Yonderboi - Passive Control

Végre megérkezik Fogarasi László, avagy Yonderboi harmadik albuma is, amely ismét a német Mole kiadónál fog megjelenni. A külföldön az egyik legismertebb és legelismertebb magyar zenész munkatempója nem igazán gyors, elsõ albuma után a folytatásra öt évet, a mostanira pedig hat évet kellett várni, de minden bizonnyal megérte várni. Az album dalaiba bele is lehet hallgatni, számonként 45 másodpercet ide kattintva. Yonderboi egyébként így jellemezte az új anyagát: "A Passive Control abban a hangulatban készült, amiben az ember regisztrál egy közösségi oldalra. Feliratkozik, megmutatja magát, és vár. Mint a horgászat. Néha bedob egy csalit, és arra vár, hogy valami szokatlan akadjon horogra."

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló albummegjelenések

A bejegyzés trackback címe:

https://halfps.blog.hu/api/trackback/id/tr763204754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása